Her er oplevelser lige uden for døren. Nyd en øl eller et koldt glas Chablis på havnefronten, og se havørnene svæve mod horisonten. Tramp med på en rockkoncert i parken, eller tag på vild shoppetur i byens moderne indkøbscentre og små specialforretninger. om vinteren kan du opleve nordlyset fra kajen på havnen, eller, endnu bedre, fra Rønvikfjellet lige uden for centrum.

Bodø ligger på en halvø på den nord-norske kystlinje, med en bred vifte af aktivitetstilbud. Her kan du padle i kajak under midnatssolen, sejle i speedbåd rundt i skærgården eller fiske i Saltstraumen – verdens stærkeste tidevandsstrøm.

Kjerringøy har Norges bedst bevarede handelsstation, en stor inspiration for Knut Hamsuns historier, og du kan nyde øens rolige tempo, smukke strande og takkede fjeldtoppe.

Omkring 50.000 mennesker kalder Bodø for hjem, og det er en af landets hurtigst voksende byer, med et ganske levende byliv. Er du interesseret i kunst og kunsthåndværk kan du besøge Bodøs lokale kunstnere, glaspustere, pottemagere og smykkemagere.

Byen har også en spændende musikscene, hvor der ofte bryder nye talenter igennem både lokalt, nationalt og internationalt. I august er Bodø vært for to store musikfestivaller, ”Parkenfestivalen” og "Nordland Musikkfestuke", der begge tiltrækker tusindvis af publikummer.

Som beskrevet af Lonely Planet er Bodøs virkelige charme dog dens beliggenhed under de barske fjeldtoppe og den uendelige himmel. Børvasstindan-fjeldene har gode vandre- og klatremuligheder, og skoven Bodømarka byder på gode forhold for langrend om vinteren og lange gåture om sommeren. Bodøs koloni af havørne er den største og tætteste i verden, hvorfor byen også tit kaldes Havørnenes Hovedstad.

Bodø er Nordlands fylkes trafikknudepunkt og kan nås med bil, fly, tog og båd. Se hvordan du let kommer til Bodø. Hvis du vil have en længere  og scenisk tur kan du køre ad Kystriksveien mod syd til Trondheim, og tværs over Vestfjorden ligger de verdensberømte Lofoten-øer.

 

 

Læs mere på Bodøs officielle hjemmeside.