Lofoten er kendt for glimrende fiskeri og betagende smukke naturattraktioner, samt små kystsamfund langt fra alfarvej. Du kan padle i kajak mellem øerne, fange dit livs fisk eller se havørne svæve under himlen.

 

 ”Disser øers skønhed er ganske enkelt overvældende”. 

Lonely Planet

Øerne, der udgør Lofoten, ligger som perler på en snor ude i det turbulente Norskehav, et godt stykke nord for polarcirklen. Øerne er i sig selv et utæmmet, øde og vildt landskab - majestætiske fjelde, dybe fjorde, skræppende fuglekolonier og lange, surfing-egnede sandstrande.

Er du på udkig efter uforglemmelige naturoplevelser vil Lofoten ikke skuffe dig. På grund af landskabets forskellighed kan du både vandre, fiske, stå på ski, sejle og dykke her. Det er også et af Norges bedste steder at surfe, og et af verdens nordligste.

 Lofoten-øerne har en stærk tilknytning til vikingetiden, og på Lofotr Vikingmuseum kan du opleve denne tidsperiode med egne øjne. Arkæologer har fundet det hidtil største vikingelanghus fra denne æra i Borg – bygningen er hele 83 meter lang og er blevet genopbygget i sin fulde længde som et levende museum.

På grund af den varme Golfstrøm har øerne et meget mildere klima end andre dele af verden på samme breddegrader. Mellem slutningen af maj og midten af juli kan du boltre dig under midnatssolen, mens nordlyset flagrer over nattehimlen mellem september og midten af april.

 

Fiskeri har altid været selve Lofotens livsblod, og er det stadig til en vis grad – regionen er da også særligt kendt for de mange små fiskerlejer. Kom under huden på de lokale ved at bo i en traditionel rorbu og spise tørret fisk. Tørfisk er ofte hovedingrediensen i retterne på egnens spisesteder. 

Omskifteligt vejr og storslåede lysforhold har altid været en inspirationskilde for kunstnere, der er blevet draget til området i mange årtier. Der er således utallige kunstgallerier og fotoudstillinger at besøge. Se hvordan du kommer til Lofoten.

Find mere inspiration på Lofotens officielle hjemmeside.